Tervetuloa Jaana Heikkisen kotisivuille

Jaana Heikkinen (s.1965) on Kuhmosta kotoisin oleva kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvanveistäjäksi Suomen Kuvataideakatemiasta 1988. Ensimmäisen yksityisnäyttelyn Jaana Heikkinen piti Gallerie Pelinillä 1996. Vuodesta 1987 hän on osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa. Hän on myös toiminut yrittäjä vuodesta 1989 rakennusten veistoskoristeiden parissa.

Taiteen tekeminen on Jaana Heikkiselle portti toiseen, henkiseen maailmaan. Teokset syntyvät hänelle monesti näkyinä, jotka sitten täytyy tuoda tänne aineelliseen maailmaan.Luova prosessi on hänelle loputon innoituksen lähde. Teosten aiheina on ihminen ja eläimet, varsinkin joutsen ja peura, jotka on hänelle sielun, henkisen todellisuuden symboleja.

Maalauksissa hän yhdistää lyijykynä piirustusta ja absraktia värimaailmaa. Värit toimivat symbolina ja tunnelman antajana piirretylle hahmolle. Symboliikka ja luonnon mystiikka onkin hänelle tärkeitä.Jaana Heikkinen on tehnyt paljon veistoksia , jossa ihminen ja eläin sulautuvat yhteen. Materiaaleina veistoksissa on pronssi, keramiikka ja betoni.

Nykyään hän asuu ja työskentelee Lohjalla, Nummi-Pusulassa.

Taide on tapa olla olemassa - rakentua ihmisenä

Teoksiani on myytävänä omassa verkkokaupassani, Taikossa, Helsingin ja Vantaan Taidelainaamossa.

Instagram- sivuiltani löytyy uusimmat teokset.




Haltia

2_Haltia_1.jpeg&width=280&height=500
26 x 23 x 2 cm
Hinta: 450.00 €

Pisaroita

Pisaroita_1.jpeg&width=280&height=500
70x50cm
Hinta: 1 200.00 €